Strona główna

Kącik
kucharza

Smaczne i zdrowe
przepisy kulinarne

Chcesz zostać ambasadorem MukoLife?

Powrót

Kukurydza w kolbach

Składniki na 4 porcje:

• 4 kolby kukurydzy

• 2 łyżki świeżego masła

• sól morska

Idealne danie dla tych, którzy lubią przegryźć coś słodkiego i chrupiącego. Kukurydza jest sycąca, a z dodatkiem masła i soli morskiej stanowi doskonałą propozycję na popołudniową przekąskę.

 

Sposób przyrządzenia:

Kolby kukurydzy gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 25 minut. Po wyciągnięciu odsączamy ją na sitku. Układamy na półmisku. Na każdą z nich nakładamy odrobinę masła, które momentalnie zacznie się roztapiać. Wszystko doprawiamy solą morską. Proste i smakowite danie jest już gotowe.

 

Wartości odżywcze 1 porcji:

Energia (kcal):               191,5

Białko (g):                        6,0

Tłuszcz (g):                     6,7

Węglowodany (g):          33,7

Partnerzy strony

Nota prawna

Regulamin

+

-