Strona główna

Kącik
kucharza

Smaczne i zdrowe
przepisy kulinarne

Chcesz zostać ambasadorem MukoLife?

Powrót

Kajzerki z jajkiem

Składniki na 2 porcje:

• 2 bułki kajzerki

• 2 jajka

• 1/8 papryki czerwonej

• 2 plasterki szynki

• 2 plasterki sera żółtego

• 2 łyżki śmietany 30 %

• Szczypiorek

• sól

• pieprz

Jajka i pieczywo to znany, śniadaniowy duet. Ale dzisiaj proponujemy Wam kreatywne podejście do obu tych składników. Z bułki pozbędziemy się „nadzienia”, a do środka wlejemy jajka z dodatkami. Palce lizać i to już od rana!

 

Sposób przygotowania:

Śniadanie zaczynamy od przygotowania bułki robiąc w niej nacięcie w kształcie kółka i wyjmujemy miąższ. Następnie do miseczki wbijamy jajka, dodajemy pokrojony w kostkę ser i szynkę, a także posiekany szczypiorek i paprykę - wszystko dokładnie mieszamy. Jajeczną masę doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką wkładamy ją do bułek i tak przygotowane danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni piekąc je około 25 minut. Kajzerki smakują najlepiej zaraz po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!

 

Wartości odżywcze 1 porcji:

Energia (kcal):                 390,5

Białko (g):                         19,8

Tłuszcz (g):                       18,8

Węglowodany (g):              37,2

Partnerzy strony

Nota prawna

Regulamin

+

-